Temporal de 1a categoria

Publicat per el 26 novembre, 2014

Bona nit amics,

Tenim a l’Horitzó proper, el primer temporal de Xaloc a Llevant de la tardor, crec que en parlarem tots plegats.Avui hem tingut un primer tastet en forma de ruixat tempestuós que a Premià ens a deixat 14,8mm.

Si voleu fer la bogada, aprofiteu ara o demà el matí perquè a partir de demà Dijous al vespre i fins Diumenge a la tarda qui no tingui assecadora la roba no s’assecarà.

Anem a pams, demà fins el vespre situació d’impàs amb ullades de sol però núvols en augment clar a partir de mig-matí i fins la tarda que ja és taparà, el vespre començarà a ploure iniciant-se una situació de Xaloc amb vents moderats del Sud girant a SE i que continuaran bufant tot Divendres amb cel tapat i pluges que a estones cauran amb insistència potser amb trons, les temperatures no baixaran i continuarem amb temperatures per sobre les normals, el Pirineu no nevarà fins a cotes superiors els 2000metres.

Compte que Dissabte i bona part de Diumenge el moviment de la Depressió activa que tindrem de les de llibre vaja, ens enviarà Llevant reforçant-se i alterant notablement la Mar amb onades Diumenge que poden passar dels 3 metres a Premià, espectacle marítim però si hi aneu compte Precaució no us apropeu a espigons. La pluja caurà amb més ganes i tot i que podem tenir alguna petita pausa sembla que entre la tarda de Dissabte i primeres hores de Diumenge pot caure de manera forta amb inundacions locals esperem no faci mal, hi haurà zones de l’Empordà que en tot l’episodi poden recollir més de 200 litresm2 en 48 hores nosaltres podem enregistrar mes de 80 litres de Divendres a Diumenge. Tot això amb força vent ratxes que poden superar els 50km/H i això si continuarem amb temperatures que no baixaran dels 14º tot i la pluja i el vent

La primera setmana de Desembre pot venir una clara baixada de temperatures ja us ho aniré explicant. Per tant PRECAUCIO el cap de setmana.

Xalocada per Divendres:

xalocada

Llevantada per Dissabte-Diumenge.

Llevantada<a

Una resposta a “Temporal de 1a categoria”

  1. Enric Gumbau ha dit:

    Atenció d’aquí un parell d’hores ens arribarà una línia de tempestes que pot portar algun aiguat compte zones inundables, la pluja continuarà fins mig matí de Divendres per tornar-hi el vespre del Divendres fins Diumenge migdia. Compte el Dissabte podem tenir aigua a manta, esperem que no tinguem de lamentar inundacions a la zona baixa de Premià, hi ha molta brossa de fullaraca per terra això no ajuda.

    Amb 3 dies podem recollir més de 100 litres per m2. No farà massa fred ja que tindrem una massa molt humida i temperada del mediterrani, poc sol veurem aquests dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Llicència


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional.

Per a qualsevol permís més enllà d'aquesta llicència, pots contactar amb mi enric@eltempsapremia.cat

© eltempsapremia.cat 2022