SETEMBRE

Publicat per el 8 setembre, 2017

Hola amics;

Si ja ho sé vaig amb retard, però bé us comento com anat de moment i com pot evolucionar el Mes.

El Setembre Meteorològicament parlant ja és considera Tardor tot i que Astronòmicament no arribarà fins el dia 22.

Com ja sabeu hem patit un Estiu llarg amb molts dies amb temperatures màximes més altes del normal, si en un Estiu normal freguem els 30º un parell de vegades aquest any podem dir que ens hem passat de frenada hem arribat a 10 dies per sobr els 30º o fregant-los, molt per sobre lo habitual, mirant les estadístiques, a estat el segon més càlid darrera l’estiu del 2003. Les temperatures nocturnes també per sobre lo habitual sobretot molts dies seguits per sobre els 23º, ja ho comentaré un altre dia.

Per el que fa a pluja ja sabeu la sequera a estat important amb els boscos patint de valent i els pous assecant-se a marxes forçades, per sort la tarda del dia 6 de Setembre ens va arribar una línia de tempestes actives a Premià, que ens va deixar el el meu observatori de la zona Nord 37.8mm, la matinada del dia 7 és van reactivar i vam recollir 43mm més, fent un total de quasi 82mm en 12 hores tot i que amb consta que altres observatoris propers el Port van recollir en les dues tongades 97mm, gran regada per fi i amb ganes potser massa, ja que desgraciadament van tornar les inundacions en alguns carrers de la part baixa de Premià, que si que va ploure molt, però si sempre hi ha afectacions als mateixos llocs potser s’ha de fer quelcom,no.

Aquest any 2017 portem 307mm anuals, tot i aquests aiguats, encara estem per sota la mitjana clarament que a Premià és d’uns 600mm a l’any.

Quina previ tenim per els propers dies? doncs d’entrada avui Divendres ja van augmentant els núvols, avui per sort no a plogut tot i que la temperatura al migdia no a passat dels 24º i és que demà Dissabte tindrem un nou canvi de temps, de fet la propera matinada ja pot tornar a ploure i demà serà un dia molt insegur amb força núvols i ruixats a estones, sobretot a la tarda poden tornar a ser fortets no tant com els de Dimecres nit.

Temperatures demà cap avall, al final del dia ensumarem una mica la tardor i més Diumenge el matí que farà força fresqueta, tot i que a mesura que avanci la jornada les clarianes i el sol aniran imposant-se. Per la Diada pinta ara assolellada.

Mes endavant el Setembre ens pot dur de tot, ja sabeu la dita: Setembre asseca les fonts o s’emporta els ponts.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Llicència


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional.

Per a qualsevol permís més enllà d'aquesta llicència, pots contactar amb mi enric@eltempsapremia.cat

© eltempsapremia.cat 2021