Aiguats??

Publicat per el 9 agost, 2016

Doncs si amics ja som a l’Agost hi aquest és un Mes que si les condicions atmosfèriques  és posen de cara podem tenir aiguats locals.

Aquets darrers dies hem tingut temperatures elevades no només aquí Premià si no a tot Catalunya, tenim una massa Mediterranea amb temperatura superficial de l’aigua arran de platja dels 24º-26º i ens entra a 500hpa uns 5500 metres d’alçada una bombolla freda de -14º sobre la vertical de Catalunya, això és un còctel perfecte que localment pot produir grans tempestes, a on?

Veritablement és mot difícil d’encertar, sembla que entrada la matinada la Costa Daurada té molts números però jo no descarto alguna rierada Maresmenca.   El que sembla clar és que per fi desprès de molts dies fins i tot setmanes, podrem veure ploure a molts punts, realment fa molta falta ja que tenim aqüífers sota mínims i ja no parlo de boscos i conreus que fan realment pena i estan en una situació crítica, aquest vespre nit alguns és poden salvar de la desaparició.

Els ruixats s’iniciaran ara el migdia al Pirineu aniran baixant el Prepirineu i de cara a mitja tarda-vespre arribaran el centre del País, cap a la nit s’atansaran a la Costa, la màxima possibilitat de pluja a la Costa entre les 21h d’avui i les 9 h de demà el matí, és podria allargar demà fins migdia, per tornar-hi cap a la tarda nit a la Costa Central i Costa Daurada, localment de nou amb força, fresqueta de Setembre dema a la nit.

Sembla que Divendres a Diumenge de nou recuperarem una situació més estiuenca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Llicència


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional.

Per a qualsevol permís més enllà d'aquesta llicència, pots contactar amb mi enric@eltempsapremia.cat

© eltempsapremia.cat 2021