ON SON LES PLUGES?

Publicat per el 1 maig, 2019

Hola amics,

Aquesta és una de les preguntes que ens fem els aficionats a la Meteo, que està passant!!!!

Hem acabat el Mes d’Abril i la pluja recollida a Premià a estat de tan sols de 22mm, quan la mitjana dels últims 20 anys és més del doble, quasi arriba les 50mm.
Aquest 2019 es l’inici d’any menys plujós des de que tinc dades els últims 20 anys, tan sols hem recollit 42mm en 4 Mesos!!!!!. l’any 1999 va ser de 79mm els primers 4 mesos i el 2015 va ser de 86mm.
Està clar que la posició dels Anticiclons i Depressions no ens a afavorit gens, com la darrera situació de pluges a la Costa de Llevant de la península, mentre a València i Nord Alacant recollien en 3 dies 400 litres com a Xàvia, aquí ens ho miràvem amb un vent de Gregal molt empipador que no va parar durant els 5 dies de la setmana santa, un vent séc aquí mentre que allà és humit i molt plujós.

Els boscos estan assedegats igual que alguns conreus i sort de les pluges de finals de Tardor si no la situació seria crítica.

Quan plourà? doncs hem entrat al Maig un mes de moltes dites, que si cada dia un raig etccc però és complirà?, de moment sembla que aquests propers dies hi tenim possibilitats, com la nit de Dissabte a Diumenge i potser demà a la nit però són ruixats locals no generals de moment una regada general i abundant a Catalunya no és veu els propers 10 dies.

l’Estiu és va apropant, Aiiiiiiiii boscos!!!!!!.

Benvingut Maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Llicència


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional.

Per a qualsevol permís més enllà d'aquesta llicència, pots contactar amb mi enric@eltempsapremia.cat

© eltempsapremia.cat 2021