FINALS D’AGOST

Publicat per el 23 agost, 2017

Hola amics,

Arribem els darrers dies d’Agost, desprès que aquest Estiu a estat dels més càlids a Premià dels darrers 10 anys.

Normalment amb els dits d’una mà cada estiu arribem els 30º i et sobren alguns, però aquest any ens han fet falta les dues mans un exemple del 2 d’agost al 5 Agost hem estat per sobre els 31º de màxima i altres dies hem tingut 30º dècima amunt i avall,  la més alta de l’estiu a estat els 31,4º del 5 d’Agost precisament.

Si parlem de precipitacions arrosseguem una sequera important, només cal veure com estan els nostres boscos més propers i si mirem més lluny, en zones del pre-pirineu i interior les Alzines i Roures estan perdent la fulla com si estiguéssim al Octubre i això és degut a l’estres hídric que estan patint.

A Premià durant el període  (Juny Juliol i fins avui 23 d’Agost) hem recollit en el meu observatori 32,4mm, ja de per sí és una quantitat modesta, però l’agreujant a part de la calor és que la majoria d’aquestes precipitacions han caigut en quantitats minses de dècimes de litre a 2-3 mm per dia i és que amb 14 dies de precipitació durant aquest termini, només 1 dia hem enregistrat una precipitació moderada 14mm el 25 de Juliol.

Avui tenim un lleuger augment de la inestabilitat que sobretot durant la propera matinada de Dijous ens pot donar algun xàfec, poca cosa n’espero ja que les condicions no són bones en alçada, tenim aire fred a 5000 metres però tenim una capa seca a nivells mitjos que no afavoreix que els núvols és desenvolupin bé per donar-nos l’esperada pluja, si possibles gotellades i potser 4 trons.

A més llarg termini la propera setmana per fi veig alguna possibilitat interessant d’aigua més generosa, ja ho aniré comentant però de moment caldrà esperar.

Aquesta foto és veuen Ac castellatus desenvolupant-se a nivells massa alts, intentant ser Cúmuls.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Llicència


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional.

Per a qualsevol permís més enllà d'aquesta llicència, pots contactar amb mi enric@eltempsapremia.cat

© eltempsapremia.cat 2021