El poder del Mar

Publicat per el 3 novembre, 2014

Hola amics:
Avui hem tingut un dia molt entretingut a la nostra zona amb una tempesta força violenta, acompanyada de molt aparell elèctric i de molta aigua, a Premià de Mar en el meu observatori he recollit 53,6mm fins ara dels quals uns 22mm han caigut en 20 minuts, també dir-vos que hi ha hagut un moment que la intensitat de pluja era de 250mm/H és a dir de continuar així 1 hora hauríem recollit 250mm a Premià( per això hi hagut carrers de la zona més propera a la N2 que s’han inundat).

Us deia això del poder de la Mar perquè avui ens a visitat una petita línia d’inestabilitat que s’ha trobat amb una Mar més calenta de lo normal a uns 21º quan lo normal serien uns 18º i unes temperatures que aquests dies ens deixaven registres de 23º-24º això a alliberat molta energia i per això aquest creixement tan ràpid de Cúmuls i Cumulonimbus.

Ara tenim una pausa però si dies enrere parlaven del mes d’Octubre més séc dels darrers 10 anys podem passar amb 48h a tindre el Novembre més plujós potser dels darrers 10anys i és que demà tenim una nova pertorbació que ens portarà molta aigua ja de bon matí i fins el vespre, pluja continuada fins el migdia, també pot aparèixer alguna tempesta forta de nou i a mesura que avanci el dia les temperatures cap avall demà el vespre caldrà abrigar-se, s’ha acabat la màniga curta. Un exemple el Pirineu demà pot acabar nevant per sobre els 1200 metres el vespre com si estiguéssim el hivern i a la part més alta del Montseny demà a la tarda i pot nevar. aquesta pluja Dimecres el matí pot continuar però ja més intercalada amb clarianes i millorant ràpidament.

Caldrà abrigar-se Dimecres i Dijous que a Premià i zones properes no passarem dels 16º- 17º de màxima i mínimes de 11º Dimecres el matí.

Això si sembla que el mosquit tigre ja no ens emprenyarà més fins l’any que ve.

Aquesta és la pertorbació que ens arriba demà amb molt aire fred en alçada i contrast tèrmic encara amb superfície.

Rtavn181 aigua

Una resposta a “El poder del Mar”

  1. Enric Gumbau ha dit:

    Atenció que desprès de la pluja d’aquest matí que ens a deixat 18,4mm més els 53,6mm d’ahir ja portem 72mm en 24h a Premià, aquesta tarda s’han obert clarianes, però compte hi ha molt aire freda en alçada més la humitat superficial el poc vent i el Mar calentet aquesta nit i matinada no descarto alguna tempesta o llampegada prop de Premià o afectant-nos.

    El que està clar és la davallada de temperatures que us vaig dir ahir ara ja baixem dels 14º i demà el matí caldrà abrigar-nos no passarem dels 11ºa les 7 del matí. des de l’Abril passat que no baixava tant la temperatura. Demà a mesura que avanci el dia tindrem més clarianes i sol però la temperatura màxima no passarà dels 17º-18º.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Llicència


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional.

Per a qualsevol permís més enllà d'aquesta llicència, pots contactar amb mi enric@eltempsapremia.cat

© eltempsapremia.cat 2022