El Maig cada dia un raig

Publicat per el 1 maig, 2017

Hola amics hem acabat el mes de Abril amb una precipitació acumulada a Premia de 34mm quan la mitjana dels darrers anys és troba en 43mm, una mica per sota del que toca, tot i que el Març és va comportar molt bé ja que va ploure més de 80mm i en solen caure el voltant d’uns 40mm. De moment els primers 4 Mesos hem acumulat uns 165mm, no està malament per arribar els 600 i escaig mm que cauen al llarg de l’any a Premià de mitjana.

Be entrem el Maig un Mes en que les temperatures ja van tirant amunt i que com us he posat el títol és molt conegut per aquest refrany, clar indicador d’un Mes molt canviant i insegur, però també el seu significat en zones on l’agricultura és de secà, i on hi ha molta hortalissa és que no plogues molt, moltes vegades no passa i plou a bots i barrals i això perjudica els sembrats ja avançats en el seu creixement, ja que amb un excés de humitat pot afavorir la presència de malures fongs etc. Per tant podem dir que amb alguns Raigs ja en fa prou.

Amb preguntareu i com pinta aquest Maig, doncs de moment sembla que els propers dies tindrem aquesta variabilitat, segurament no tardarem massa a recollir els primers mm de pluja els nostres pluvios potser demà Dimarts a la tarda o la tarda de Dimecres, desprès pausa i nova possibilitat el cap de setmana, temperatures que aniran tirant amunt.

Per cert en el nostre clima és molt difícil trobar 2 anys seguits on el Mes de Maig sigui molt plujós o 2 molt sec, en els darrers 20 anys trobem algun Maig amb més de 130mm i l’any següent n’han caigut 50mm o un any 80mm i el següent 20mm. Excepte el 2006 que van caure 5mm el Maig i l’any següent vam recollir només 20mm esperem que aquest any sigui més plujós sense passar-se.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Llicència


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional.

Per a qualsevol permís més enllà d'aquesta llicència, pots contactar amb mi enric@eltempsapremia.cat

© eltempsapremia.cat 2021