DIA METEOROLÒGIC MUNDIAL

Publicat per el 24 març, 2018

Hola amics,

Ahir va ser el dia dels “Meteos” el que ens agrada la Meteorologia el que ens apassiona tant, siguem aficionats com professionals i podem dir que estem d’enhorabona ja que ens aportat un bon canvi de temps, sigui dit depas el 2018 de moment s’esta portant molt bé meteoròlogicament, ja que la dinàmica atmosfèrica que tenim fa anys que no és veia, amb un Hivern com els d’abans i una entrada a la Primavera més moguda del normal.

Aquest Hivern passat em vist nevar feblement 2 cops a Premià, però a la Serralada de Sant Mateu per sobre els 300 metres 5 vegades han vist l’element blanc i no poca cosa, la darrera precisament donant la benvinguda a la Primavera, va ser la segona nevada més important dels darrers 15 anys amb 15 cm a dalt l’ermita de Sant Mateu a uns 495 metres més o menys.

El dia més fred de l’Hivern el 27 de Febrer amb una mínima de 0,7º.
el dia de més pluja el 26 de Gener amb 41,2mm
El Gener vàrem recollir 69mm quasi el triple de la mitjana habitual, ja que és un dels 3 mesos més secs de l’any.
El Febrer vàrem recollir 62mm doblant la mitjana, i de moment aquest Març portem 43 mm i continua ara mateix plovent amb ganes i ja arribem els 175mm en els tres primers Mesos normalment secs.

Avui Dissabte tindrem un dia plujós a molts punts de Catalunya fins i tot amb neu poc per sobre els 600 metres en alguns punts del Nord, a Premià podem passar dels 30mm de pluja recollida i demà Diumenge quedaran restes d’aquesta pertorbació amb alguns ruixats intercalats amb clarianes i estones de sol, ara mateix tenim fred d’hivern uns 8,9º a Premià, molt baixa la temperatura per ser un 24 de Març. Compte també amb el vent i la forta Maror a la Mar onades per sobre els 2 metres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Llicència


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional.

Per a qualsevol permís més enllà d'aquesta llicència, pots contactar amb mi enric@eltempsapremia.cat

© eltempsapremia.cat 2021