CICLOGÈNESIS…….. “DESCAFEÏNADA”

Publicat per el 11 desembre, 2017

Hola amics:

Doncs si personalment per el que fa a Premià i bona part de Catalunya a estat una pertorbació de segona, les ratxes de vent aquí a Premià han arribat com a molt els 60km/h i la pluja recollida a la Ciutat va dels 3,4mm els 4mm, res de l’altre món, tot i així per fi hem vist ploure una mica i s’ha fet neteja, però no només això a passat a Premià, molts altres punts de Catalunya les precipitacions no han passat dels 5mm i el vent doncs res greu.
Si parlem del Pirineu de Lleida és un altre tema, allà han regat bé en quantitats de 40-80mm i la nevada oper sobre els 1700 metres a estat abundant, tot això per què?
Ens ha visitat aquesta pertorbació amb vent del SO a Oest poc productius a Catalunya ja que són vents poc humits, porten poques pluges excepte la zona Nord Occidental del País, un altre factor és que aquesta Ciclogènesi ens a passat molt lluny per afectar-nos de ple, això si la Pressió Atmosfèrica a baixat 25hpa en 24 hores, des dels 1020hpa que tenien la mitjanit de Diumenge els 995hpa que teníem la passada mitjanit, una caiguda forta de la pressió en 24 h més de 24hpa, per això és parla de Ciclogènesis Explosiva.

Les zones marítimes si que han estat més afectades amb onades de més de 3 metres arran de platja provinents de Garbí o llebeig vaja del SO compte encara els espigons demà no feu imprudències.
Per cert demà que encara tindrem la visita d’alguns ruixats que localment donaran més de si dels registres que hem tingut avui, també farà més fred i caldrà abrigar-se. D

Dimecres i Dijous tindrem una Meteo més tranquil-la amb més sol i recuperació lenta del termòmetre, però de cara a Divendres nous ruixats ens poden visitar, ja veurem si ens donen una alegria o seran “escurialles”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Llicència


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional.

Per a qualsevol permís més enllà d'aquesta llicència, pots contactar amb mi enric@eltempsapremia.cat

© eltempsapremia.cat 2021